Träff Under Stjärnorna

Välkomna till årets träff under stjärnorna, den kommer att gå av stapeln 25 till 26 augusti på Bifrostobservatoriet.

I vanlig ordning så samlas de som vill redan tidigare under veckan, med fokus på fredagen. Om vädret tillåter finns det möjlighet att observera med klubbens teleskop och det finns goda möjligheter att ta med egna teleskop för att observera under den mörka natthimlen. Vid mulet väder så finns det möjlighet att umgås inne i föreningens lokaler med både föreläsningssal och klubbrum.

Fredag öppnar observatoriet fram emot eftermiddagen, med observationer vid klart väder. Utrymme för föredrag finns om vädret är sådant att det ej är möjligt att observera.

Lördagen börjar med samling kl 12 för ett studiebesök på Kvarnstensgruvan/Minnesfjället, där Werner guidar.

Kl 14 håller Sören Persson en betraktelse över vår förenings historia.

KL 15 finns tid avsatt för medhavda bidrag, exempelvis bilder eller någon berättelse.

Kl 16 Berättar Lars Karlsson om bygget av ett observatorium.

Kl 17 Berättar Anders Wettergren om en eller flera intressanta stjärnbilder på våran himmel.

Kl 19:30 Börjar den årliga supén vilken håller på så länge vi orkar.

Vi har även möjlighet för de som har något som de vill sälja att få plats vid försäljningsbord. Hör av er i så fall angående detta. Astrosweden samt Sagitta pedagog brukar vara återkommande inslag i denna verksamhet.

Anmälan till träffen görs enklast genom att sätta in lämplig summa på vårt bankgiro 5669-1918 och ange vad inbetalningen gäller. Avgift för träffen är 100 kronor och supén 170 kronor. För att säkerställa att ni kan vara med på supén önskar vi att ni anmäler detta i förväg antingen genom inbetalningen eller genom e-post. Vi kan inte garantera plats på denna om ni kommer samma dag och anmäler er till denna. Om ni endast önskar komma och besöka träffen under fredag/lördag utan supé går det alldeles utmärkt att anmäla sig på plats och där betala förekommande anmälningsavgift.

För kontakter angående träffen så kan ni mejla undertecknad på s.persson@mac.com eller Werner på werner@herthnek.se eller ringa 0706849898

Med vänlig hälsning,

Sören Persson/MAK